5 juli, Svanevik – Hällevik

Det blev en fantastisk segling från Svanevik till Hällevik idag. Vinden var mellan ost och sydost och vi kunde segla slör nästan hela vägen. Farten låg oftast runt sju knop.

Väl framme i Hällevik så fanns det gott om platser i hamnen. Även om vi var tveksamma till den angivna bredden på dem. Skylten på bryggan sa 3,5 meter men det var trångt att ta sig in mellan Y-bommarna. Vi kunde inte ha fendrar på bredaste stället.

Ebba och Axel ville upp i allt-i-allo-affären i Hällevik och köpa sig något kul. Ebba köpte sig en pysseltidning med tillhörande frisbee, keps och solglasögon. Axel, som fortfarande är inne i en läsperiod, utökade sin samling av Kalle Anka pocketar.

Vi hade gärna stannat någon dag till i Hällevik. Här finns en fin sandstrand och vattentemperaturerna börjar komma upp i dräglig badtemperatur. Men i mitten på veckan säger väderspåmännen att det skall bli riktigt blåsigt så vi satsar på att komma vidare imorgon så att vi i alla fall på måndag kommit runt sydöstra hörnet på Skåne innan det smäller till.

Det här inlägget postades i Blekinge, Östersjön, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.