3 juli, Tjärö – Svanevik (Karlshamn)

Det var väldigt lugnt i viken där vi låg. Precis innan klockan åtta kastade vi förtöjningarna och började veva in vår Anchorlina. Ankaret satt rejält fast och vi fick med oss en rejäl bit av dyn från botten. När vi kommer ut till Yttre Gåse så märker vi att det blåser betydligt mer än vi trodde. Det går också gammal sjö från sydväst. Då vi ändå tänkt att ta leden inomskärs så gör det inget att det blåser 10 m/s.

Runt tio är vi framme i Svaneviks hamn i Karlshamn. Vi har varit här ett par gånger tidigare med vår gamla Shipman 28 och tycker att det är en trevlig hamn med bra faciliteter. Även om den ligger en bit från Karlshamn (tar 15 minuter att cykla till Willys) så är det inga större problem då man brukar kunna få låna cyklar här.

Här är bara några minuters promenad till rökeriet i Vägga och ytterligare en liten bit till Väggabadet.

Under dagen hann vi att cykla in till centrala Karlshamn och fylla på vårt matförråd, ta en promenad längs stranden och kobbarna och handla lite rökt makrill och spätta som vi senare avnjöt till kvällsmaten.

Det här inlägget postades i Blekinge, I hamn, Östersjön, Segling. Bokmärk permalänken.