8 juli, Bassholmen – Svanesund

Idag var klockan satt till väckning 07.00. Vinden hade mycket riktigt gått över på nord som prognosen utlovat. Det var inte så mycket vind men vi var ändå rätt glada för att vi tagit oss tid att lägga ut ett extra ankare igår. Igår kväll kom det in en tysk båt som slängde ut sitt ankare rakt över vår ena ankarlina, men nu var det inget större problem att manövrera fram vårt ankare under hans lina när vi visste att det andra tryggt höll Hopplatofflan på plats. När vi höll på att ta upp det andra ankaret så tittade en nyfiken säl upp ur vattnet och iakttog oss en liten stund.

Om vi tyckte det var trångt i rännan när vi tog oss in till Bassholmen så var det ännu trängre när vi skulle ut. Intressant med en sten som sticker upp ur vattnet och precis bredvid är det 9 meter djupt.

DSC_473 DSC_479

Det blev en fantastisk inomskärs segling till Svanesund. Då vinden kom från nord så var det lite oroligt på de anvisade gästplatserna så vi chansade på att gå in i hamnen och se om några av platserna var lediga. Efter lite strul så kom vi in på en plats som enligt båtgrannen skulle vara ledig även om den var rödskyltad.

När vi väl hade förtöjt passade Ebba på att fiskade krabbor och fick upp fyra stycken innan hon tröttnade. Åse och Axel passade på att fiska från bryggan men det blev ingen fisk till kvällsmat.  Däremot hann vi med att gå iväg till den lokala affären och fylla på vårt matförråd inför kommande dagars segling.

Vi planerar att imorgon gå en mellan Orust och Tjörn och försöka hitta en bra ankarplats vid Kråkholmarna.

Det här inlägget postades i Krabbor, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.