Pressenningen klarade både Simone och Sven

Nu börjar 2013 gå mot sitt slut. Idag är det lillejulafton och Hopplatofflan ligger tryggt under sin täckning. Det är inte helt lätt att hitta uppställningsplats inomhus så vi har bestämt oss för att ha Hopplatofflan ute men att vi skall skaffa en bra täckning till henne. Det skyddar trots allt båten en hel del under vinteruppställningen.

Vi passade även på att skaffa en ny rejäl båtvagga men i år hade vi inte möjlighet att skaffa en bättre täckning. Så  vi fick nöja oss med en lättviktspresenning.

IMG_ 017

Trots stormarna Simone och Sven som drog över Skåne denna hösten så har ändå presenningen klarat sig rätt så bra. Båtvaggan har klarat blåsten bra. Tyvärr så var det en hel del båtar vars vaggor vek sig eller vars stöttor särade sig under stormarna, så en och annan omkullvält båt har det varit.

IMG_ 019

Till nästa höst skall vi fixa en sån här båttäckning som verkar vara väldigt populär och som verkar klarar stormarna bra.

Nu är det inte så långt kvar till sjösättning, det gäller bara att härda ut januari, februari och mars. Men innan dess så vill Hopplatofflan med besättning önska alla er som letat er hit till vår blogg;

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Det här inlägget postades i Båtfix, Hösten 2013, På land. Bokmärk permalänken.

2 svar på Pressenningen klarade både Simone och Sven

 1. Victor skriver:

  Hej lyxseglarna

  Härda ut är rätt svar 🙂

  Den där nya båttäckningen har jag också sett på en båt i lagunen, riktigt snyggt och verkar klara det mesta. Vet du var man köper en sådan, prisvärd 🙂 ? Har du kolla ungefär vad de kostar?

  //Victor

 2. Jim skriver:

  Det är ”Kapell & annat” som syr dem. Kostar en slant men det spelar nästan ingen roll vad man väljer så kostar det. En billig täckning blåser sönder och måste ersättas med jämna mellanrum.

Kommentarer är stängda.