7 juli, Bassholmen

Igår kväll passade jag på att ro iväg med gummibåten för att hitta en geocach som låg på en annan närliggande ö. När jag hittat den och skulle ro tillbaka så slog det mig att jag faktiskt inmundigat alkoholhaltiga drycker till kvällsmaten. Man undrar om jag med de nya promillegränserna till sjöss riskerat att framföra gummibåten som årtullsfyllerist?

Hur som helst så hade vi beslutat oss för att stanna på Bassholmen ytterligare en dag. Detta lilla paradis som förde tankarna till Saltkråkan. Barnen kunde fritt leka på bryggan, springa iväg upp till vandrarhemmet och köpa glass – helt enkelt hålla sommarlov!

DSC_448 DSC_452

Vid lunchtid började det friska i från väst och belastningen på vårt häckankare blev rätt så stort nu när vi låg ensamma på vår kant av bryggan. Vi fick ro ut ett extra ankare och förhalade oss upp i lä av en liten brygga som stack ut och kunde också förtöja lite bättre där.

På kvällen mojnade det och vi fick en riktigt nostalgitripp när vi satt i sittbrunnen och lyssnade till Gyllene Tider som spelade sommarkonsert i Lysekil. Ljudet var helt ok med tanke på att Lysekil ligger en bit bort men jag tror vi hade en bättre utsikt än de som var och såg Gyllene Tider.

DSC_457 DSC_468

Det var i alla fall en fantastisk sommarkväll vid Bassholmen. Detta är definitivt ett ställe som vi kommer att besöka igen!

Det här inlägget postades i Krabbor, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.