20 september, Limhamn – Norreborg

Detta är förmodligen sista helgen som vi kommer iväg och seglar i år. Det börjar att bli dags att förbereda Hopplatofflan för sin vinterdvala.

Tio i två kom vi iväg med kursen satt mot Ven. Då det nästan inte var någon vind så fick vi använda järngenuan. Halv sex låg vi förtöjda i Norreborg. Det var inte helt enkelt att hitta en bra plats även om det fanns gott om tomma platser i hamnen. De flesta var lite i smalaste laget men efter att ha tryckt lite på gasen så ”ploppade” vi in på platsen.

Efter kvällsmat så passade vi på att ta en liten promenad innan solen gick helt ner. När vi skulle in i Norreborgs hamn så låg det en säl på en sten vid hamninloppet. Den låg fortfarande på sin sten när vi nu två timmar senare promenerade förbi den.

Innan vi går och lägger oss kan vi konstatera att vi är den enda svenska gästbåten i Norreborgs hamn, alla andra kommer från Danmark.

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Sommaren 2013. Bokmärk permalänken.