30 juni, Svanesund – Dragsmark

Idag var vädret mycket bättre. Vinden hade vridit vilket gjorde det lite besvärligt att ta sig från bryggan. Vi har fortfarande inte lärt oss åt vilket håll propellern drar men vi misstänkte att det var likadant som på Taramontan. Så vi gjorde ett försök att backa ut. Och det gick ju bra.

Dagen började bra på vår tur upp mot Uddevalla där vi sedan svängde västerut mot Vindön och sedan söder mot Kalvön. På södersidan av Kalvön tänkte vi lägga oss för natten. Vi går så långt in man kan och kastar ankare. Det är vindstilla och man kan höra fåglarna kvittra i skogen. Alla är sugna på bad för nu har alla brännmaneter försvunnit och vattentemperaturen är över 18 grader! Och så plötsligt…börjar det blåsa upp från fel håll och vi kommer obehagligt nära land. Snabbt upp ur vattnet och flytta båten tvärs över viken till läsidan för att avsluta badandet.

Efter att vi badat färdigt och tagit en fika så beslutar vi oss för att ta oss vidare till Dragsmark och kryssarklubbens bojar där. När vi kommer dit är båda bojarna redan upptagna så vi går lite längre in i viken för att kasta ankare. Jim, Axel och Ebba passar på att utforska omgivningarna i gummibåt.

På kvällen tar Ebba ett kvällsdopp som strax går över i ett maratonbad men till sist tar hon sig upp och kryper ner i sin koj.

DSC_323 DSC_324

Dagen avslutas med en sol som går ner över en vindstilla vik.

Det här inlägget postades i Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.