1 juli, Dragsmark – Malö strömmar

Idag planerade vi en kort tur från Dragsmark till Malö strömmar en timme söderut. När vi kommer in bakom strömmarna så är kryssarklubbens båda bojar lediga så vi lägger oss vid den östra bojen. Ebba undrar om det inte finns en geocach i närheten, något som vi båda vuxna helt glömt bort att leta efter denna första semestervecka. Och mycket riktigt så visade det sig att det låg en precis vid kanten en Malö strömmar. Efter att vi alla försökt ta oss dit genom den täta vegetationen och förbi alla raviener så stannar Åse, Ebba och Axel kvar på en liten sandstrand som vi hittade medan Jim beger sig iväg för att leta – och hitta geocachen.

DSC_340 DSC_341

Resten av eftermiddagen ägnas åt att leka på stranden och bygga fort av alla stenar, fånga maneter, testa cyklopen och samla snäckor.

DSC_335 DSC_358

På kvällen grillar vi korv, marshmallows och banan med choklad. När vi alla kommit tillbaka ut i båten så börjar det blåsa upp och efter att ha kollat väderprognosen så visar det sig igen att väderprognosen ändrat sig. Nu blir det två dagar med kuling och ytterligare fler lågtryck är på väg in över Bohuslän. Vi får se hur vi gör i morgon – vi ligger i alla fall tryggt vid bojen.

Det här inlägget postades i Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.