12-13 april

Då var det dags för hela familjen att prov-bo båten. Bilen var lastad med ett antal lådor innehållande köksutrustning , extra förtöjning, extra ankare och en massa annat som behövs i båten. När vi kommer fram till Varberg ligger himmelen grå och ett lätt regn faller. Prioritet ett är att flytta Hopplatofflan från bryggan, där vi lade henne förra veckan, till piren då de fortsatt håller på att renovera bryggorna i hamnen.

Trots att vi först tyckte båten var rätt stor, åtminstone jämfört med vår tidigare båt, så visar det sig att den är lättmanövrerad. Och så här någon vecka in april så är Hopplatofflan fortfarande en av de minsta som ligger i hamnen.

IMG_023B

Fortfarande har man inte satt på vattnet på bryggorna så vi får ransonera vattnet från en 20 liters dunk. Ugnen är ett rejält lyft för matlagningen i båten och värmaren är guld värd nu när det är kallt.  Däremot saknar vi solcellerna och kanske ytterligare ett förbrukningsbatteri då strömförbrukningen är större an vi anat. Vi har redan bytt ut ett antal halogenlampor mot LED-lampor men det är mycket som drar ström. Utan solcell kan detta bli ett problem i sommar när man ligger i naturhamn.

Vi provade på att sova i båten och det gick bra fram tills att ett containerfartyg kom in i Varbergs industrihamn. Antingen hade fartyget något fel på propellern eller så var det väldigt djup. Ljudet som fortplantade sig från fartyget, genom vattnet, till oss lät som om någon höll på att blästra Hopplatofflan med småsten. När containerfartyget väl kommit till kaj så upphörde ljudet och vi kunde tryggt sova vidare.

Nästa helg planerar vi att vara där hela helgen och kanske komma ut och provsegla lite mer. Vi får se vad vädret säger. När vi åkte hem så satte de också på vattnet på bryggorna så nästa helg slipper vi 20 litersdunken.

Det här inlägget postades i Varberg, Våren 2013. Bokmärk permalänken.