13 juli, Køge – Ishøj.

Det blev en lugn natt. Ingen kom och knackade på båten mitt i natten och ville komma in på sin plats.

Klockan 06:00 kom vi iväg. Det skulle regna lite på morgonen men vinden skulle vara ok men framåt lunch skulle det friska i rejält.

De stora områdena som är markerade för bottengarn ställer till det lite då man behöver gå utan bra bit i Køgebugten för att sedan ta sig in genom en ränna till Ishøj. Jag måste ta reda på om man kan snedda över området då det inte verkar stå några bottengarnspålar där. En viss risk är ju att det kan finnas knäckta pålar precis under vattenytan. Vi får se om vi kan få lite råd från någon lokal seglare.

Det blev inte så mycket regn. När vi närmar oss Ishøj så tar vi det lite försiktigt pga av ett relativt nytt vrak i kanten på rännan samt en varning för uppgrundning i hamninloppet. Väl inne i den yttre hamnbassängen så tar vi kurs mot Ishøj Havn och hittar en plats i den mittersta bassängen rätt så långt in i hamnen.

Sen när det iväg till Arkens konsthall där vi tittar på flera olika konstnäre men jag tror det som fastnade bäst hos oss alla var den digitala konsten av Rifik Anadol och en del av Arkens samling som kallas Butterfly, den delen där man photoshopat ett foto av en fjäril med en bild av en viktig historisk bild.

Regnskurarna fortsätter under eftermiddagen men vi passar på att promenera runt lite i hamnen mellan skurarna. Vi förvånas lite över att det ligger så många båtar i hamnen trots att det är mitt i danskarnas semester. Det hann också bli en och annan glass på vår promenad.

Helgens väder ser inte så roligt ut så vi funderar på att återvända till Limhamn redan imorgon istället för på lördag men som vanligt så får vi bestämma oss när vi ser vad vädergudarna har gett oss för väder imorgon.