28 juli, Falsterbokanalen – Köge.

Vi började dagen med at köra bort till tankstället och fylla på lite diesel. Denna sommar så har det gått åt betydligt mer diesel än vanligt på grund av att det nästan inte varit någon vind alls de flesta av dagarna. Och så började även denna dag då vi puttrade ut från Falsterbokanalen.

Vi gick för motor ut till vindkraftverken vid Lillgrundet och passerade även den hårt trafikerade Drogdenrännan men så snart vi kommit förbi handelssjöfarten satte vi segel och det blev en fantastisk sträcksegling till Köge där vi nästan höll sex knop hela vägen.

När vi kommer fram så kommer det givetvis en regnskur när vi skall in i hamnen. När vi väl är inne i hamnen så är den lilla regnskuren passerat.
Vi går för ovanlighetens skull långt in mellan bryggorna för att leta plats. Normalt brukar vi ta första bästa plats som passar oss. Denna gång så hittar vi en plats långt in på den ena bryggan.

Det kommer nu bli några dagar med blåsigt väder och vi ställer in oss på att ligga här i Köge ett par dagar eller tre.

Innan vi alla säckade ihop av trötthet så tog Åse och jag cyklarna in till Köge för att handla lite mer mat. Det lokala Irma är väl inte det ställe man skall handla på i Danmark om man skall handla mycket mat. Det är dyrt. Sen är det inte heller roligt att växlingskursen är som den är mot den svenska kronan. Just idag var det inte så mycket att be för utan vi behövde fixa kvällsmat men imorgon skall vi cykla ut till Fötex som ligger lite norr om hamnen.