3 – 5 september, Margretheholm ToR.

Åse och jag stack iväg direkt efter att fredagens arbetsuppgifter var avklarade. När vi kommer fram till Margretheholms havens så hittar vi en plats där vi precis kan trycka oss in på. Vi plockar fram cyklarna och Googlemaps för att hitta den närmsta Fötexaffären. Vi hann inte riktigt förbereda helgens tur med mat till en lämplig meny. Vi hamnar mitt i den halvt hysteriska köpenhamnska cykeltrafiken men hög hastighet och snabba manövrar för att ta sig fram mellan cyklarna.

Vi hittar den lilla Fötexaffären och får fixat middag för två kvällar. Väl tillbaka i båten avnjuter vi en Quiche Lorrain tillsammans med ett gott rödvin samtidigt som vi ser hamnen fyllas upp med svenska gästbåtar.

På lördagen så har vi planerat att ta oss till lite andra delar av Köpenhamn. Efter frukost så cyklar vi över på Själlandssidan och tar cykelbanan som kallas för ”hamnrundan”. Efter ett tag så svänger vi av mot Västerbro. Vi tar oss fram genom Västerbro med kursen satt mot Nörrebro. Någonstans på gränsen mellan Västerbro och Nörrebro hittar vi ett konditori där vi sätter oss och tar en kopp kaffe och en tebirkes. Stärkta av kaffet så trampar vi vidare mot Nörrebro.

Vi tar oss genom Nörrebro upp till ”Superkilen” och ”Den Sorte plats” som är två moderna torgytor eller parker. Jag vet egentligen inte hur de skall klassificeras men annorlunda är de i alla fall.
Vi fortsätter mot Österbro och sedan genom Fälledsparken för att till sist landa vid den lille Havfruen. Ute i hamnen ligger drottningens lustyacht.

Hungern börjar tränga sig på och vi hittar ett litet ställe där vi lugn och ro kan äta lunch samtidigt som vi observerar alla turister som rör sig fram och tillbaka framför uteserveringen.

Efter lunch känner vi att vi inte är riktigt klara med cyklarna utan styr mot Islandsbrygge och vidare ner mot de nya exploateringarna i den södra delen av Köpenhamns hamn. Vi tar oss ända ner genom Amagerfällad innan vi känner att det nog är dags att styra tillbaka till båten. Vi tar oss förbi Christianshavn kanal. När vi närmar oss Reffen och Margretheholms havn så år det trafikkaos då det tydligen är dags för den första festivalkonserten efter Corona. D-A-D och Dizzy. Mizz Lizzy med flera skall spela. Vi tar oss genom folkmassorna ut till hamnen och slår oss ner på hamnrestaurangen med var sin stor öl för att återställa vätskebalansen efter nästan 40 km på våra cyklar

När vi skall äta vår lasagne till kvällsmat så börjar konserten. Med efterföljande nattklubb så varar det till sju på morgonen när bastonerna så småningom dör ut och den sista festprissen vände hemåt.

Efter söndagens frukost så kastar vi förtöjningarna och styr hem till Limhamn. Det blev en riktig fin helgtur där vi fick sett många nya delar av Köpenhamn.