3 augusti, Dragör – Margretheholm.

Turen idag blev inte så lång, vi gick från Dragör till Margretheholm cirka 7 distansminuter totalt. När vi kommer fram vid elvatiden så hittar vi en bra plats på insidan av den första bryggan.

Supstugan monteras och våra två cyklar plockas fram och sen cyklar vi iväg i omgångar för att utforska lite av Köpenhamn. Ebba och Åse tar en sväng ut om Reffen och in förbi Operan vidare till Christianhavnskanal och tillbaka via Christiania. Det är en intressant tur där olika former av boende verkligen kan skärskådas. Husbåtar, moderna bostadskomplex, konverterade gamla byggnader och så givetvis Christiania.

Axel och jag tog mer eller mindre samma tur men vi passade även på att svänga in om Holmen, den gamla flottbasen i Köpenhamn. Klockan var inte så mycket så vi passade på att besöka de gamla örlogsmännen som fanns där, en fregatt, en u-båt och en robotbåt.

Efter det så trampade vi vidare genom de köpenhamnska stadsdelarna och kom tillbaka till båten.

På kvällen passade Åse och jag på att ta var sin öl i restaurangen innan hela familjen gick upp och åt äggakaka till tre av oss och hakkeböf till Axel.