4 augusti, Margretheholm – Limhamn.

Egentligen hade vi planerat att stanna en dag till på Lynetten men efter frukost hölls ett litet rådslag och det verkade som om ungdomarna ville hem om de fick lov att bestämma. Så vi beslutades oss helt enkelt för att avrunda denna seglingssemestern med att puttra hem i ett vindstilla Öresund.
Det har varit en mycket märklig sommar i år, utav 15 dagar med förflyttning så har vi endast seglat 2 dagar. Resten har vi gått för motor eller motorseglat. När det har blåst så har det blåst alldeles för mycket för att vara behaglig semestersegling.

Hur som helst, på vår väg till Limhamn så ser vi återigen tumlare alldeles nordost om Saltholm. Som de allra flesta åren så bestämmer vi att avsluta semestern med att lägga oss för ankare utanför Sibbarp innan vi går i hamn. Ett uppfriskande bad i det salta Öresund, åtminstone i förhållande till det det mindre salta vattnet i Blekinge, gör att man känner sig hemma igen.

Väl i hamn så börjar vi så smått att packa ihop en del av alla semesterprylarna. Gummibåten, som totalt har gett upp i limningen av akterspegel, åker i containern. Gummibåten har tjänat oss väl i många år och har hängt med från den gången vi hade Shipman 28:an. Nästa år får det bli en ny gummibåt. Vi tänker förmodligen även skippa vår lilla utombordare då vi så sällan använder den. Möjligen skaffar vi en liten elektrisk utombordare. Men det får bli ett senare problem.

Totalt så har vi seglat, eller gått för motor, cirka 350 distansminuter på tre veckor denna sommar. Det är inte så värst mycket men vi brukar ligga på 450 till 650 distansminuter så det är väl lite mindre än en normal sommarsemester.