29 juli, Köge.

Idag blåste det rejält, precis som utlovat. 17 m/s i byarna verkade det vara och en hel det små regnskurar drog förbi underdagen. Det var aldrig något längre ihållande regn men när det väl kom så var det som om någon av vädergudarna tagit en stor hink med vatten och hällt över oss.

Vi passade i alla fall på att göra vår små cykelutflykter mellan regnskurarna. Första turen gick norrut, cirka två kilometer, till Fötex-affären så att vi kunde komplettera med mat för de kommande dagarna som vi troligen kommer att vara inblåsta i Köge. Cyklarna är otroligt smidiga att ha. En promenad till affären längs en riktigt tråkig väg är ju inget man längtar efter men med cyklarna så tog det 10 minuter dit. Vi har i år införskaffat två cykelväskor till våra cyklar och de slukar en hel del matvaror. Tillsammans med en två ryggsäckar så klarar man transporten av flera dagars matvaror.

På eftermiddagen tog Åse och jag en tur inom centrala Köge och tittade på de trevliga miljöerna.

Vi passade även på att ta en liten tur i de nya bostadsområdena starx söder om hamnen.

På kvällen plockade vi fram datorn och tittade på en film och gjorde en räd i gotteskåpet. Ja, vi har ett speciellt gotteskåp i båten.
Vi stannar i Köge även imorgon då det skall blåsa rejält då också. Sen får vi väl se hur vädret utvecklar sig och vart vi tar vägen.