27 juli, Ystad – Falsterbokanalen.

Vi kommer iväg vid sjutiden. Axel och Jim tar ut båten ur hamnen till ett vindstilla Östersjön. Vi går för motor i lätt morgondimma mot Falsterbokanalen.

Smygehuk passeras i diset. Så småningom lättar diset och vi passerar Trelleborg där ett kryssningsfartyg behöver passera för om oss på sin väg in i hamn. Till Falsterbokanalen anländer vi strax innan klockan ett.

När vi närmar oss kanalen så ser vi en del båtar som väljer att gå runt näset då de inte har observerat de nya öppningstiderna som nu är varje jämn timme istället för varje timme, förmodligen mycket till glädje för de som bor på näset men mindre kul för oss som skall igenom kanalen.
Vi förtöjer vid de nya förtöjningsplanken som har gjorts mellan dykdalberna av någon som inte riktigt har koll på hur en kaj skall utföras för för fritidsbåtar. Förtöjningsringarna har placerats så att de kan skada bordläggningen på lite större båtar. Ringarna eller helst pollare skulle ju ha suttit ovanpå förtöjningsplanket.

Till sist kommer vi igenom kanalen, i ett pärlband av båtar, och väljer att lägga oss i hamnen i anslutning till Falsterbokanalen i avvaktan på vart vi skall ta vägen imorgon. Innan dagen tar slut hinner vi alla få var sin hamnglass.