19 juli, Hanö – Svanevik (Karlshamn).

Vinden har mojnat. våra båtgrannars om låg utanpå oss har kasstat sina förtöjningar och styr nu mot Kivik. Åse och jag äter frukost i sittbrunnen och ungdomarna sover, vad annars? Efter en otroligt snygg frånläggning från kajen så går vi ut ur Hanö hamn och siktar in oss på Karlshamn och Svanevik hamn för att vi behöver bunkra vatten och fylla på vårt matförråd.

När vi kommer fram vid 10-tiden så hittar vi en plats på sydsidan av långa bryggan. Idag så har hamnen inte längre någon hamnvärd/hamnkapten/hamnfogde som man kan betala hamnpengen till. Man har anslutit sig till GoMarina och hamnpengen betalas via en app i telefonen. Det kan väl vara smidigt om det bara fungerar. Vi kunde betala men koden till toa och dusch fungerade inte.
Hur som helst så störde det oss väl inte jättemycket för kodlåset till den ena toaletten fungerade inte, dvs den var olåst hela dagen, och miljörummet stod också öppet.

Våra vikcyklar plockades fram och vi cyklade i omgångar in till Karlshamns centrum för att handla mat. Förr så kunde man låna cyklar av hamnkontoret men nu när det inte är bemannat så är det genast mer komplicerat att få tag i cyklarna. Numera har vi alltid med oss två cyklar så det var inget problem för oss men annars ligger ju affärerna en bit från hamnen så det är en bit att gå.