17 juli, Simrishamn – Hanö.

Vi vaknade återigen tidigt idag och kom iväg vid 6-tiden.

Två båtar lämnade hamnen strax efter oss. Det verkade inte riktigt som om de visste var de skulle för vi satte snabbt kurs mot Hanö och den ena båten stånkade snabbt ikapp oss på babordssidan för att sedan göra en tvär gir rakt framför oss. Ett par minuter senare börjar de snurra runt planlöst för att till sist sätta kurs mot Karlskrona.


Som ni förstår så blev det även motorgång idag men vi kunde komplettera det med satta segel vilket gjorde att vår fart ökade en knapp knop.
Fram till idag så har vi kört kör motor 20 timmar vilket egentligen är på tok för mycket men alternativet hade ju varit att ligga och vänta på bättre vind.

Man kan knappt önska sig en bättre utsikt när man borstar tänderna!

Vi tar oss även idag igenom stora sjok av algblomning när vi korsar ”Skånes Biscaya” det vill säga Hanöbukten som faktiskt visade sig från den bättre sidan idag. På vår väg över bukten så passerar vi även ett par ställen där djupet är över 50 meter.


Efter fem och en halv timme så når vi Hanö där vi anvisas en plats av hamnkaptenen Lotta. Vi roar oss under eftermiddagen med att se hur hon placerar båtarna i hamnen så att så många som möjligt skall få plats.

I jämförelse med Simrishamn så är Hanö ett exemplariskt exempel på en bra hamn, ordning och reda, snygga och prydliga toaletter och duschar en väldigt aktiv hamnkapten samt en hamn avgift som bara är 2/3 av Simrishamn.

Innan vi lägger oss passar vi på att se på solnedgången med ett glas rosévin i handen.

Vi kommer att tillbringa en ”liggedag” här på Hanö för att nu känner vi att alla de tidiga morgnarna börjar ta ut sin rätt.