16 juli, Ystad – Simrishamn.

Vi vaknade rätt så tidigt och kom iväg strax efetr klockan efter 06:00. Återigen så är det dåligt med vind så motorn fick ta oss till Simrishamn. Fortfarande var det otroligt mycket algblomning men mitt i allt detta så ser vi en säl som nyfiket sticker upp huvudet och tittar på oss.

Sandhammaren rundades och kursen fortsatte upp längs med Skånes östra sida. Strax innan Simrishamn, ungefär vid Skillinge så kom det ett lätt strilande sommarregn.

Vi kommer fram till Simrishamn strax innan lunch och det som har varit en behaglig och relativt avsvalkade tur ersätts av en tryckande hetta när vi kommer in i hamnen. Vi hittar en plats bredvid en annan HR 34:a som kommer från Skanör.


När vi skall betala hamnavgiften så har de plockat bort hamnkapten och betalningsautomat och ersatt det hela med en QR-kod. Det förutsätter att alla gäster har en smartphone och att ens uppkoppling till internet inte strular. Vi hade problem att nå den aktuella hemsidan så vi gick bort till det lilla hamnkontoret för att betala där men det gick inte. Man var helt och hållet hänvisad till betalning vi hemsidan. Efter ett antal försök så kom vi till sist åt hemsidan.

Då kommer nästa irritationsmoment. Man tycker att Simrishamn är en så bra hamna att de kan ta 300 kronor för gästplatsen plus 40 kronor extra för strömmen. Efter att ha besökt toaletterna och duscharna så kan vi konstatera det finns ofantligt många hamnar som har en mycket bättre service och standard på sina faciliteter än Simrishamn. Anledningen att hamnen kan ta ut så höga avgifter för en undermålig gästhamn beror med all sannolikhet på at tden helt enkelt ligger väldigt strategisk. Ungefär som Hanö eller Ystad men båda dessa hamnar ligger långt över Simrishamn på vår favoritlista.

Innan vi går helt ner i slowmotion på grund av värmen så passar vi på att gå upp på byn och komplettera med lite matvaror och en blomsterspruta så att vi kan jaga bort alla spindlar.
Efter kvällsmat bestående av rökt lax och potatissallad så går vi helt i stå och somnar i den kvava juli kvällningen.