Helgstädning.

I helgen var vi nere och började städa ur båten. Det hade egentligen inte behövts då vi gjorde en rejäl städning i höstas men det känns alltid roligt att ta tag i detta och börja sätta in tallrikar, grytor, bestick mm. Det är liksom startsignalen för att ”ny börjar sommaren snart”. Vi passade också på att spola av allt måsskit på ruffen och däcket. Skrovet fick sig en högtryckstvätt och den lite lätt gula vattenlinjen fick sig en omgång med vattenlinjetvätt.

Motorverkstaden har också börjat att gå igenom och renovera S-drevet, så nu var det bara ett stort hål i botten där drevet skulle sitta. Detta var rätt så efterlängtat då den akuta reparationen som gjordes i sjön 2015 inte blev helt bra. Det har sedan dess läckt lite olja från drevet varje år. Inte speciellt mycket men ändå så mycket att det har varit irriterande. Innan 2015 så var motorrummet helt fritt från olja. Den enda oljan som kom då var när man skulle byta oljefiltret.