11 juli, Stubbeköbing – Karrebäksminde.

Vi kom iväg vid sjutiden. Det var inte mycket vind och den lilla vind som fanns var motvind, så det fick bli motorgång. Dagens mål är Karrebäksminde på södra Själland. Vi kom fram runt lunch och la oss i Söfrontens Marina alldeles till vänster när man kommer innanför pirarna. Vi konstaterande att de tog hamnavgift baserat på båtplatsen bredd och inte båtens bredd. Så efter att ha lagt oss på en fyra meter bred plats insåg vi att det blev billigare om vi kunde hitta en plats som var 3,4-3,6 meter bred. Vi hittade ett par platser lite längre in i marinan och flyttade båten till en av de smalare platserna. När vi förtöjt insåg vi att det var en riktigt bra plats med närhet till toaletter mm.

Det blev även en tur till stranden där vi fick prova vår uppblåsbara paddelboard. Det gick tydligen lättare nu när den inte satt fast i en lina som tidigare gånger. Både Axel och Ebba blev riktigt duktiga på att paddla, både sittande och stående.

Lite senare tog vi en liten tur upp på ”byen”. Området runt ”kanalen” var riktigt trevligt och vi passade på att sätta oss på trappan, som gick längs med kanalen, och äta glass och titta på båtarna som passerade.