2 juni, Till Dragör på en dagstur.

Tyvärr har helgerna de senaste månaderna varit rätt så uppbokade med andra aktiviteter än just segling. Och så även denna långhelg men vi passat på att vistas i båten så mycket som möjligt.

På söndagen blev det en liten dagstur till Dragör. Det var dåligt med vind på morgonen så vi fick puttra för motor. Passagen av Drogdenrännan var inte helt enkelt då det låg ett pärlband av fartyg från både söder och norr som skulle passera. Vi hittar ett hål mellan fartygen och varvar upp motorn lite extra för en snabb passage. Oj vad det tar tid att passera rännan och man tycker att handelsfartygen kommer alldeles för fort. Väl förbi så går vi in i marinan och hittar en plats vid den södra bryggan.

Förra gången hade vi med en laddning gamla tomburkar som vi passade på att panta. Denna gången hade vi dubblat laddningen. 114 danska kronor i pant. Burkarna betalade nästan för vår lunch som inhandlades på Irma. Lunchen avnjöts ute i sittbrunnen denna fina försommardag.

Efter lunch passade vi på att gå upp och köpa glass. Nu hade vi också tur. Barnens glassar var gratis. Vet inte om det beror på att det var nya ägare till glassbutiken vid hamnplanen eller något annat men vi tackar och bugar.

Efter glass och hamnpromenaden beger vi oss iväg till Limhamn. Nu är det inga fartyg i rännan så den passeras smidigt. Segel hissas och vi får en skön seglats till Limhamn.