18 – 19 maj, Limhamn – Dragör – Limhamn.

Det är nu över en månad sedan vi seglade hem Hopplatofflan från varvet i Nogersund. Vädret var då inte så kul. Det var kallt och tidvis snöade det.

Månaden som har gått har vi fixat och packat båten så att den är klar för helgseglingar och nu var det dags för vårens första helgsegling. Vi tänkte segla till Dragör, som så ofta på årets första tur.

Runt klockan 11 kom vi iväg. Det var inte mycket vind så vi valde att gå för motor. Väl framme så lägger vi oss i Marinan istället för att gå in i Gamle Havn. Matförråden är helt tomma och vi traskar raskt iväg till Føtex för att göra en ”sparsam” matkasse. Den danska kronan står idag i 1,51 kronor, så allt är 50% dyrare än i Sverige. Hemma har vi haft en massa danska tomburkar stående. Vi har alltid glömt att ta med oss dessa när vi seglat till Danmark men denna gången fick vi faktiskt släpat med en rejäl laddning tomburkar. Gissa om vi blev snopna när pantautomaten i Føtex var trasig. Tack och lov gick det att panta burkarna i närliggande Netto.

Tillbaka i båten tar vi det lugnt denna fantastiska lördag när termometern visar 23 grader. Det är till och med så att Ebba och Åse passar på att ta ett bad i havet, lite senare på kvällen, från den nybyggda badbryggan söder om fortet.

På kvällen grillar vi kyckling, korv och kotlett som avnjuts tillsammans med en god potatissallad, grönsaker och ett gott rosévin till oss vuxna och Faxe Kondi till barnen. Jag vet inte vad det är med Faxe Kondi men när vi är i Danmark då är det det barnen vill ha.

Sen tittar vi på Eurovison via SVT Play. Efter det så är alla riktigt trötta och somnar snabbt.

På söndagen så äter vi frukost i lugn och ro. När vi känner oss klara för avgång så tar Åse ut båten från brygga och hamn. Segel hissas och rullas ut och vi får en fin kryssbog över till den svenska sidan. Även i Limhamn tar Åse hand om tilläggningen. När vi fått på alla förtöjningarna så passar vi på att äta lunch. Det känns inte som om vi är riktigt redo att avsluta dagen. Det är klart att vi skall ta en liten tur i vår IF-båt också, men det får ni läsa om någon annanstans.