12 maj, Köge – Dragör.

Vi gav oss iväg från Köge vid niotiden. Kursen var satt mot sydpricken strax söder om Amager. Vi tänkte ta oss till Dragör och mycket närmre Amagers sydspets än så kan vi inte gå utan att få grundkänning. Det blåste knappt något denna förmiddag så det blev motorgång hela vägen. Barnen låg på fördäck och njöt av solen, spanade ner i det klara vattnet på den fina sandbotten i Kögebugten och lyssnade på musik. De njöt helt enkelt. Vi vuxna satt i sittbrunnen och passade på att njuta av solen med autopiloten tog oss fram på rätt kurs.

Väl i Dragör så hittar vi en ledig plats rätt så långt ute på en av bryggorna i den ”nya” marinan. Efter en tur upp till Fötex för att handla kvällsmat så sitter vi sittbrunnen och beskådar påmastningsskådespelet vid kajen. Jag vet inte om det är så här varenda dag men det tog otroligt lång tid att få på masten för vissa båtar.

Hängmattorna hängdes upp i fören och Axel och Ebba passade på att tillbringa någon timme i dem.

Efter att det blivit lite molnigt runt lunch så klarnade det upp på sen eftermiddagen och det blev en solig kväll.