4 augusti, Gilleleje.

Egentligen hade vi gett upp igår när vi såg kommande dagars väderprognos. Vi planerade därför att segla hem till Limhamn idag, men när vi vaknade i morse så sa SMHI att det kunde förväntas 18-19 m/s i södra Öresund under eftermiddagen. Så beslutet att stanna kvar i Gilleleje, en dag eller två till, var inte speciellt svårt.

Det innebar att vi behövde fylla på matförrådet igen. Precis när vi skulle gå iväg lämnade vår tyska båtgranne vår babordssida. På vägen över hamnplan så ser vi att det finns en ledig båtplats, långt in i hamnen vid bryggan näst innerst, som skulle kunna passa Hopplatofflan. Vi vänder på klacken och skyndar oss ut till båten igen och plockar ner allt som är i vägen för att kunna flytta båten. Barnen hjälper till att både kasta loss från den gamla platsen och förtöja på den nya. När allt är iordningställt så återgår vi till vår bunkringstur. På vägen tillbaka går vi förbi det lokala bageriet och köper lite gott bröd och tebirkes till eftermiddagsfikat.

Den andar av fyra geocachar i Gilleleje passar vi också på att ta på vägen till båttillbehörs affären, då vi skall köpa en ny våtdräkt till Axel. Trots det lite ruggiga vädret blir det ändå en hel del bad idag. Nya cyklop och lite andra attiraljer gör att barnen upptäcker nöjet med att snorkla.

Kvällen avslutas med spagetti carbonara som avnjuts i sittbrunnen i sittbrunnstältets skydd medan vinden viner i masten och vindmäteren visar 13,7 m/s. Precis innan vi går och lägger oss visar vindmätaren 16,3 m/s.