11 juli, Nordön – Hälsö

Idag var vädret bättre och vi gav oss iväg söderöver. På vägen från Nordön ner mot Hälsö märkte vi att semestrarna hade börjat på allvar. Ett pärlband av båtar som skulle söder eller norröver gick både inomskärs och utomskärs. Vår kurs var satt mot Hälsö, som är ön norr om Öckerö. På vägen dit satt Ebba och myste på fördäck när en säl sticker upp huvudet tre meter från båten. Gissa om Ebba såg glad ut?

DSC_514 DSC_521

När vi kommer fram till Hälsö strax innan lunch så är hamnen nästan tom och det finns gott om lediga platser. Här har de också den goda smaken att märka platserna med röd/gröna skyltar. Vi hittar en plats längst in i hamnen och Ebba vill plocka fram krabbhinken och krabbfångargrejorna med detsamma.

När vi ätit lunch tar vi en tur till den lokala badviken där det badas och fångas krabbor. Jim passar på att ta gummibåten ut till en geocache som ligger på en liten ö väst om Hälsö.

DSC_522 DSC_525

På kvällen grillar vi och äter uppe på bryggan. När vi skall ut på vår lilla kvällspromenad i hamnen så kommer Rolf Bjelke och Deborah Shapiro förbi på bryggan och säger hej till oss.

Hälsö hamn är en trevlig liten hamn med en vettig hamnavgift, jättebra faciliteter och en trevlig och lugn hamnmiljö. Det är definitivt ett ställe som vi kommer att besöka igen.

Det här inlägget postades i Krabbor, Segling, Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.