5 juli, Lysekil

Idag blåste det rätt så mycket och mer skulle det bli. Axel ville också stanna kvar i Lysekil, så vi tog en dag till i Lysekil. Vi var iväg på det lokala badhuset där vi tillbringade flera timmar i behagligt tempererat vatten. Vattnet i havet är allt annat än behagligt tempererat. Vi har kört värmaren ett antal gånger för att det är kyligt i båten.

På vägen tillbaka till Hopplatofflan så passade vi på att leta efter ett par geocacher.

I morgon, dvs om prognosen håller, tänkte vi bege oss iväg till Bassholmen. Vi skall försöka ta oss under Skaftöbron. Seglingsfri höjd är 16,8 meter. Vår mast slutar 15,5 meter över havet, så det bör ju inte vara några större problem – men på toppen av masten sitter en 1 meter hög antenn och det innebär att vi bara har 30 cm tillgodo.

Gästhamnen i Lysekil är nu till kvällen full och båtarna ligger tre utanpå varandra. Många har väl sökt skydd från vinden samtidigt som de stora semesterperioderna har börjat. Som på så många andra ställen vi sett så ligger stora delar av de permanenta platserna tomma. Jag förstår inte resonemanget. Tänk så mycket bättre det hade varit med röd/grön skyltning.

Det är också intressant att se hur man prissätter hamnavgifterna. Lysekil är än så länge den dyraste hamnen vi legat i och faciliteterna är väl inget att hurra över. Vi har legat i många andra hamnar som har haft betydligt fräschar toaletter och duschar. Det är också litet komiskt att trots den relativt höga hamnavgiften så tar man betalt för varmvattnet i duschen.

Det här inlägget postades i Sommaren 2013, Västkusten. Bokmärk permalänken.