22 juli, Tjärö – Tromtö Nabb.

Vi kom iväg vid 7-tiden efetr att ha kämpat med att få upp ankaret. Det satt som berget. Till sist fick vi dra loss det med båten och då lossnade ankaret.
Vi puttrar ut från ankarviken i ett fantastiskt morgonlugn.

Efter vår grundstötning för några år sedan så är vi extra försiktiga och litar inte riktigt på sjökorten: Vid något ställe fanns det öar markerade på Hydrographicas sjökort men på Sjöfartsverkets så fanns de knappt med utan var markerade som små bränningar. I verkligheten var det definitivt inte några bränningar utan definitivt små öar. Till siist kommer vi ut på öppet vatten då vi valt att inte gå inomskärsleden.

Vi kommer så småningom fram till Hsslöbron och kan konstatera att vi inte kommer att hinna fram till öppningen klockan 10:00 utan får ställa in oss på 11-öppningen. Efter broöppningen och genomfarten av Hasslöbron så tar vi av norrut mot Tromtö Nabb. När vi kommer fram är det nästan helt tomt vid bryggan. Det var lite otippat. Vi tar och lägger oss vid vår ”vanliga” plats längst ut på bryggan efter att först ha satt hjärtat i halsgropen et tpar gånger när ekolodet visade 1,1 meter. Tydligen är här mycket sjögräs i år.

Sen badas det, plockas bär (både hallon och ett och annat björnbär) och läses böcker på löpande band. Jag tror alla avslutade en bok denna dagen.