29 – 30 maj, Helgtur till Skanör.

Åse och jag cyklade ner till båten på fredags kvällen. Det var inte vidare varmt och värmaren fick gå hela natten.

När vi vaknade på lördagsmorgon åt vi frukost i lugn och ro och lämnade Limhamn strax innan 08:30 med siktet ställt på Skanör. Det blev en riktigt fin segling dit. När vi närmar oss hamnen så börjar det friska i lite mer och vågorna gör att det är lite stökigt i inseglingen till hamnen. Väl innanför pirarna så hittar vi en plats vid den nybyggda bryggan. Här ligger det redan en hel del båtar från Limhamn. Lite senare på dagen kan vi konstatera att det är fem båtar från samma brygga som valt att ta sig till Skanör denna helg.

Vi har inte riktigt bunkrat båten inför denna helgsegling så vi tar en promenad upp till Rögeriet och köper lite sill och skaldjurspaté till lunch och lite lax och potatissallad till middag.

Efter en riktigt god lunch i båten så plockar vi fram våra cyklar och beger oss till Falsterbo. Ut förbi fyren och fram till vindskyddet vid Måkläppen tar vi oss. När vi är klara med att begrunda utsikten så cyklar vi bort till Falsterbo golfklubb för en kopp kaffe med kaka och lite glass. Stärkta av fikan så cyklar vi vidare till Falsterbo kyrka, genom Falsterbo och vidare tillbaka till Skanör. Efter att ha varit vid Skanörs kyrka så stananr vi till vid den lokala ICA-affären för att handla lite grönsaker och dricka till middagen.

Väl tillbaka i båten så badas det (Åse), spelas Carcassonne, njuts av en liten drink med tillhörande chips i sittbrunnen, läses böcker och till slut efter en riktigt god middag så somnar vi snabbt.

På söndagen är det ingen vind på morgonkvisten. Hade vi kunnat vänta till eftermiddagen så hade vi fått vind så att vi kunde segla tillbaka en vi behövde komma hem för att fixa lite smått inför den kommande veckan.

Det blev en riktigt trevlig hel och vädret visade sig också från den bättre sidan.