Klar för seglats!

Vi fick sjösatt och mastat på i fredags. Som vanligt så blev sjösättningen en stund efter den anvisade sjösättningstiden men det gjorde inte så mycket för solen sken och utsikten var bra från sittbrunnen.
Masten hade vi riggat dagen innan och efter lite strul med att hitta rätt vagn, till att rulla bort masten till mastkranen, så fick vi till sist på masten. Vi var ensamma vid mastkranen så det gjorde inget att vi inte hade hunnit förbereda vantskruvarna. Vi skickade Ebba upp i masten i en båtsmansstol för att lossa på lyftlinan som satt runt masten. Jag hade råkat sätta linan en halv meter för högt så att den inte gick att dra ner. Vi får väl se om jag kan komma ihåg det till nästa år.

Vi puttrar bort till bryggan och vår båtplats. Här ligger endast ett fåtal båtar. Det är de som har legat i sjön under vintern och de båtarna som sjösatte på torsdagen. Efter att bryggförtöjningar och inhalslinor kommit på plats så bär det hemåt för att avsluta en bra dag.

På lördagen fick vi på det nya seglet och sailpacken, genuan hissades och rullades in, sprayhooden monteras och kablarna från masten kopplades in så att alla instrumenten får rätt signaler från sina respektive givare.

Sen var det lite pyssel inne i båten och i stuvkistorna men nu känns det som om vi är klara för vår första helgsegling i år. Vi får väl se vilken helg det blir och vart det bär.