28 juli, Kastrup Strandpark.

Vi stod och valde mellan att segla iväg eller stanna kvar. Det regnade på morgonen och sen skulle det bli ett litet hål i vädersystemen på ett par timmar där det inte skulle blåsa så mycket. Vi hade gärna seglat till Råå eller Höganäs men hur vi än räknade på det så skulle det innebära att vi kom fram fram när det blåste som värst.
Denna konstiga sommar har vi ju bestämt oss att inte ha ett mål för vår segling mer än att vi skal känna att vi har semester. Så till sist valde vi attt stanna kvar här i Kastrup, även om det kanske innebär att vi kommer att bli inblåsta här ytterligare ett par dagar då nästa vädersystem med kuling är på väg in över Danmark och Skåne.

Kylboxen och grönsakshyllan är nästan helt tomma och det blev nödvändigt att traska iväg till den närmsta livsmedelsbutiken igen. Jag förstår inte vem som äter all mat. Tyvärr ligger det inga butiker i närheten av hamnen, så som det är för det flesta av de småbåtshamnarna runt Köpenhamn och i Köge bukten. Alla dessa hannar är anlagda ungefär samtidigt för att tillgodose det växande båtintresset under 70 och 80-talet. Det är med andra ord inte hamnar som vuxit fram vid ett gammalt fiskeläge eller liknande. Dessa har oftast möjlighet till livsmedel relativt nära.

Medan vissa i besättningen provade på det fina havsbadet norr om hamnen så passade Axel och jag på att gå bort och titta på Kastrup fort. Det var väl egentligen ingen höjdare men kul att ha sett det med tanke på alla andra fort som ligger i området, t ex Flakfort och Dragör fort.