Då tog den här säsongen slut.

Efter en ibland fin och ibland regnig och blåsig höst så blev det till sista dags att ta upp Hopplatofflan. Sen vi var iväg senast så började vi strax därefter tömma så smått. Allt som vi absolut inte behövde för en helgsegling togs hem. Men till sist insåg vi att det nog inte blev mer seglande i år.

Masten togs av. Det var första gången vi använde en mobilkran istället för hamnens mastkran. Visst var det lite smidigt men jag har nog inte släppt den gamla mastkranen än.

Igår lyftes Hopplatofflan upp och står nu tryggt i sin vagga.

På söndagen så tog vi hem de sista sakerna och tvättade och torkade ur hela båten. Ny skall Kapell och Annat malla av sprayhooden och Boatconsult skall se över motorn. Sen kan vi sätta på tältet och sätta in torrbollarna för att låta Hopplatofflan gå in i vinterdvala.