19-20 september, Margretheholms havn t-r.

Både Ebba och Axel skulle iväg på seglarläger med sjöscouterna I helgen så Åse och jag passade på att ta en tur med Hopplatofflan till Lynetten igen. Vi lämnade Limhamn strax efter nio på förmiddagen och efter några timmars motorgång så låg vi förtöjda vid en av bryggorna vid Lynetten strax innan tolv.
Det hade givetvis varit kul att segla men det var nästan ingen vind och den lilla vind som kom kom rakt framifrån.

Efter en välbehövlig lunch så tog vi våra cyklar och började utforska Köpenhamn på Amagersidan. Vi kom ner till Islandsbrygge och tog oss sedan tillbaka till hamnen vi de gamla försvarsverken öster om Christiania.

God mat, brädspel och vin, så var det plötsligt dags att lägga sig.

Efter en rejäl frukost på söndagen så beger vi oss iväg mot Limhamn. Då det inte är någon vind, och vi vet att sjöscouterna ligger på Flakfort med två båtar utan motor, så beger vi oss dit för att erbjuda oss att bogsera den ena båten till Limhamn. Precis när vi kommer ditt så är de på väg ut från hamnen, Andromeda med de två Expresserna på släp.
När vi kommer ikapp dem så skall de till att rensa propellern som de tydligen fått en massa tång på.

De verkar ha koll på läget och tror att de klarar att bogsera båda båtarna till Limhamn. Så vi puttrar vidare mot småbåtshamnen.

Det blev en riktigt fin helg och vi inser nu hur mycket extra cyklarna tillför. Kaffet var t ex slut på morgonen och då var det inget problem att slänga sig på cykeln bort till Netto och handla kaffe. En tur som man förmodligen inte hade promenerat.