27 juli, Köge – Kastrup Strandpark.

När vi tittade ut genom ruffluckan på morgonen så var det en fantastisk morgon. Svalorna i hamnen hade valt att hålla konferens på vår båt och en kakafoni av kvitter och lågt flygande svalor spelades upp när vi åt vår frukost i sittbrunnen. Rent bortsett från att de är dåligt pottränade så gillar jag dessa små snabbflygande fåglar.

Solen skiner och det blåser knappt så vi lämnar Köge för motor och tar oss ut över Köge Bugt upp mot Amager och så småningom går vi in till Kastrup Strandpark.

När vi har varit här tidigare så har vi alltid legat i den södra hamnbassängen men det har varit svårt att hitta platser. Vi har ibland tvingats att dra på lite med motorn för att komma in mellan pålarna. Jag fick tipset av en kollega att gå in i den norra hamnbassängen, som vi knappt tänkt på att den finns, för där skulle det finnas bredare platser. Och mycket riktigt så hittade vi ett antal platser som passade oss.

Det blev en sväng bort till Hellers båtsportsbutik för att köpa en lina så att jag kunde laga linan som gått sönder på spinnakerbommen när vi seglade från Prästö. Vi passade även på att besöka Bottleshop för fylla på finspriten.