25 juli, Köge.

Vi ligger kvar i Köge idag. Det är fint väder och en promenad in till Köge centrum fick vi gjort. På vägen dit kan vi konstatera att både Netto och Irma som låg relativt nära hamnen nå har stängt. Det är med andra ord rätt så långt till närmsta livsmedelsbutik nu.

Istället för att gå gågatan in så passar vi på att gå lite i sidogatorna och på stigen längs med ån innan vi vänder tillbaka till båten efter ett stopp i en livsmedelsaffär vid torget. Det var egentligen inte så mycket som vi behövde i livsmedelsväg men vi passade på att komplettera förrådet när vi ändå var här.

Stigen längs med ån är riktigt fin och det är bara att gratulera de som har hus ner till ån med egen brygga för sin lilla motorbåt.

När vi passerar torget kan vi konstatera att danskarna inte är så värst duktiga på att hålla social distansering. Trängseln på och runt torget är påtagligt och vi försöker att manövrera oss genom massorna på bästa möjliga sätt.

På vägen tillbaka till småbåtshamnen passade vi på att stanna till hos slaktaren och köpa riktig fläsksvål, som barnen älskar. Det blev också ett stopp hos bagaren för att köpa en äppelkaka till eftermiddagskaffet. Den skall vi äta tillsammans med lite vaniljsås. Mums.