21 juli, Fakse Ladeplads.

Det utlovades lite byigt väder idag så vi hade redan igår bestämt oss för att stanna ytterligare en dag i Fakse Ladeplads. När vi vaknade på morgonen så blåste det inte så mycket men strax efter frukosten hade avnjutits så började det friska i. Det var en bra vind för att segla norrut men våra planer låg lite längre söderut. Vårt nästa mål är Prästö inne i Prästöbugten. Passagen in dit är en 3 distansminuter lång smal ränna med en halv meters vattendjup strax utanför rännan. Enligt hamnfogden här i Fakse Ladeplads är rännan cirka 10 meter bred.
När man sedan kommer in till Prästö så är det också lite begränsat med utrymme och vattendjup utanför och mellan bryggorna. Utöver detta så är Prästö en betydligt mer populär hamn än Faxe Ladeplads så det kan vara lite svårt att hitta gästplats. Därför vill vi ha lite lugnt väder när vi går dit.

Dagen ägnades åt att promenera längs med kusten söder om hamnen ner mot Feddet. Dvs Åse och jag promenerade, barnen låg kvar i båten och slukade böcker. Någonstans söder om Dyrehaven så vände vi om igen och promenerade tillbaka till hamnen. Vi passade även på att plocka ett par geocachar på vägen. Vi kunde också konstatera att det hade varit trevligt att ha med två cyklar då det fanns väldigt mycket intressant i närheten av hamnen men ändå på för långt promenadavstånd.

Väl tillbaka i båten så knallade vi iväg till SuperBrugsen och fyllde på vårt förråd av mejerivaror. I dessa coronatider får man vara lite lågmäld som svensk i Danmark. Härom dagen hörde vi några ungdomar som kommenterade i smyg att ”de er svensker”. Annars är det väl inget som vi har märkt av att svenskar skulle vara ovälkomna här. Det flaggas med den svenska flaggan på hamnplanen.