23 juni, Helsingör – Limhamn.

Vädret var riktigt fint idag. Kanske något för lite vind men det hade utlovats mer vind under eftermiddagen. När vi sitter och äter frukost så skjuts det salut med Kronborgs kanoner. Nej det var ju startskottet till dagens Iron Man tävling. Något ytterligare skott brändes av. Förmodligen startar man i olika etapper. Helsingör, har de dagarna vi har varit här, bubblat av aktiviteter kopplat till Iron Man tävlingen.

Efter frukost så klargör vi båten och går till dieselpumpen då tankmätaren började visa rött. Samtidigt passade vi på att tömma toatanken. Vi puttrar ut ur hamnen med siktet inställt på Ven. På väg mot Ven så ser vi säkert 10 tumlare vid fyra olika tillfallen. Vissa gånger så kom två – tre stycken relativt nära, annars låg de 50-100 meter bort från båten. Häftigt! Väl framme vid Ven kastar vi ankare söder om Bäckviken för att bada lite. Tyvärr var här väldigt mycket brännmaneter så det fick bli ett kort bad. Segel hissades och vi glider vidare på en platt läns mot Malmö. Lunch förbereds i sittbrunnen och lagom till alla har satt sig och skall börja äta så kommer gippen. Tekoppar och mackor flyger runt i sittbrunnen. Som tur var så blåste det inte så mycket och ingen kom till skada.

Efter ett tag så avtar vinden och vi startar motorn för att ta oss den sista biten till Limhamn, där vi återigen kastar ankare. Utanför Sibbarp blir det bad igen men denna gång utan brännmaneter. Till sist ligger vi vid bryggan i hamnen och avslutar denna helgsegling med pizza från båtugnen.