1 augusti, Köge – Dragör.

Det skulle friska i under dagen så Åse och jag kom iväg med båten från Köge strax innan sju. Kursen var satt mot Dragör. Vinden friskade i rätt så snabbt men turen dit var odramatisk. på vår väg så korsades vår kurs av en stor lustyackt, 92 meter lång och 14 meter bred, som ägdes av en fastighetsutvecklare och kasinoägare från USA. När vi lite senare gick in i Dragör marina så hade den lagt ankare strax norr om Dragör och alldeles väster om Saltholm.

Vi hittade en plats längst ut på den mittersta bryggan men den var inte helt enkel att komma till då det låg två båtar. utanpå varandra, framför platsen och vinden var rätt så stark. Som vi i ett tidigt skede lärde oss så är Hopplatofflan väldigt vindkänslig för sidvind. Längst in i marinan så är det också rätt så snålt med vattendjup, åtminstone enligt sjökortet och hamnlotsen, så svängradien är också rätt så tajt. Vi siktade därför att på att gå rakt en med fören och låta akterblåsa ner och sen förhala fram båten bakom de andra vid bryggan. Precis när vi skulle lägga till så visade det sig att danskarna tagit OS-guld i Laser och svenskarna silver, vilket danskarna var väldigt snabba med att påpeka för oss. Rorsman tappade koncentrationen för ett ögonblick och vi tuschade en påle med ankaret. Det var en himla tur att Axel hade flytta sig bak från ankaret annars kund ehan ha skadat benet rätt så allvarligt. Allt gick bra och et par minuter senare låg vi tryggt förtöjda vid bryggan.

Under eftermiddagen och kvällen kunde vi följa skådespelet när motorbåtar och motorslupar från lustyachten hämtade och lämnade folk till kajen som kom från eller skulle vidare till Kastrup.