25 – 27 juni, Midsommar på Ven.

Vi hade egentligen tänkt att ta oss till Råå men motvind och krabb Öresundssjö gjorde att vi chansade på Kyrkbacken på Ven. När vi kommer dit runt 13-tiden så är det inte helt fullt. Några lediga platser finns. En motorbåtsägare har ”paxat” en plats genom att lägga sin gummibåt bredvid motorbåten så att det inte går att komman in på den lediga platsen. Jag påpekar att mig veterligen kan man inte reservera platser i Kyrkbacken vilket jag också har för mig att det står på hamnens hemsida. Vi får en dålig ursäkt på varför han gjort så men vinkas in till en riktigt bra plats vid norra piren, av en annan båtägare, och släpper därför diskussionen.

Midsommarafton avnjuts med alla tillbehören och vi är riktigt glada över att vi chansade på Kyrkbacken istället för att stånga oss vidare till Råå.

På lördagen hyr vi en tandemcykel så att vi alla kan cykla runt på ön. Vi besöker bland annat Norreborg där vi provar att bada från den nya badbryggan. På den här sidan av Ven rullar vågorna in över stranden. Det är inget som vi märker i Kyrkbacken. Senare på kvällen får vi besök av bekanta och kaffe, kaka och glass avnjuts uppe vid bänkarna alldeles norr om hamnen.

Natten mot söndagen blir stökigare on midsommaraftonen. Det är tydligen en båt där det festas och spelas högt långt in på natten, något som stör 3/4 av Hopplatofflans besättning i deras nattsömn.

På söndags morgon äter vi frukost och beger oss strax därefter iväg. Storen hissas och genuan rullas ut. Vi gör strax sex knop. Farten pendlar mellan 4,5 och 6,5 knop och sjömilen bara rullar iväg. Först när vi börjar närma oss Limhamn så minskar farten. Åse tar in Hopplatofflan på plats och vi städar snabbt av och ur båten. Det blev en riktigt fin försmak på kommande semester som börjar om några veckor.