3 augusti, Dragör över dagen.

Idag var vädret bra för en segling till Dragör. Här har vi inte varit tidigare i år på grund av corana. Ebba följde med på turen. Det blev en kryssbog ut till Öresundsbron sen blev det motorgång från Pepparholmen till Dragör.

Drogdenrännan var riktigt livlig idag och vi fick manövrera in oss i ett lämpligt håll mellan handelsfartygen. Stark sydgående ström gjorde det inte lättare men till sist låg vi förtöjda i ”nya” hamnen.

En tur på byen för att handla lite lunch och ett par tebirkes blev det också. Vi har varit här så många gånger och kan inte låta bli att fascineras av alla de små gränderna och prången i gamla Dragör.

Efter lunch gick vi bort till en enslig badbrygga. Det var inte direkt någon trängsel här och dagens dopp i havet blev kort.

Seglingen tillbaka till Limhamn blev riktigt fin tills vi återigen passerade Öresundsbron, sen försvann vinden helt. Åter på plats i hamnen så kan vi bara konstatera att det blev en riktigt trevlig tur.