31 juli, Kastrup Strandpark – Limhamn.

Idag blåste det inte så mycket även om vi faktiskt såg en hel del båtar med revat segel. Vi lämnade Kastrup Strandpark, som vi hade fått nog av, strax innan 10.00. Stark sydgående ström och lagom med vind gjorde att vi höll 6-8 knop ner mot Dragör.

Strax efter att två lastfartyg hade passerat i Drogdenrännan så girade vi mot Limhamn. Nu hade vi strömmen in från sidan vilket gjorde att båten trycktes söderöver. Efter att vi har passerat Pepparholmen så girar vi mer norrut och har nu motström.

Till sist når vi Limhamn och förtöjer vid vår plats runt klockan 12.00. Axel skall sommarjobba som segelingsinstruktör en vecka nu så vi var tvungna att svänga förbi Limhamn trots att vi fortfarande har lite semester kvar. Förhoppningsvis kan vi komma iväg några dagar till.