Härlig kryss utanför Malmö.

Barnen var iväg och rustade sjöscouternas båtar på lördagen så Åse och jag passade på att ta Hopplatofflan ut på årets första tur. Vi började med en plattläns norrut i mycket svag vind. När vi passerat Ön så svänger vi in i Centralhamnen och får en kryss i den smala passagen där det står en hel del och fiskar horngädda. Det går bra och efter ett antal krysslag så kommer vi bort till sjöscouterna brygga.

När vi skall segla tillbaka till Småbåtshamnen så har vinden ökat lite och det blir en riktigt rolig kryss där vi ligger på runt 6 knop. Allting fungerar som det skall.

Ja, rent bortsett från att avstängningsventilen till hålltanken har fastnat. Efter att ha krälat runt i stuvkistan med de stora rörtängerna så fick jag till sist loss ventilen och nya rörbitar har beställts. Har vi tur så kommer de i början på veckan. Då skall jag nog hinna få ihop allt så att vi eventuellt kan komma iväg på en lite längre tur till nästa helg.