28 juli, Stege – Vordingborg.

Vid åttatiden kom vi iväg från Stege. Åse tog ut båten från platsen och ut i rännan.

Nästan ingen vind så det blir motorgång. När vi kommer till Dronning Alexandrines Bro så märker vi att vi har lite motström.

På andra sidan bron så ser vi en tumlare. Det har vi inte tidigare gjort här i dessa farvatten.
Vi puttrar lugnt vidare och kommer så småningom fram till Farøbron och det lite grunda området här. Idag har vi solen i en bra vinkel och när ekolodet visar en meter så kan jag se att det är sjögräset som svajar under båten. Jag vill nog hävda att om det finns så mycket sjögräs som binder botten så är väl risken liten att man har bottenförändringar pga av sandflytt eller andra bottenförändringar som t ex strömmen skulle kunna skapa. Så man bör kunna lita på de angivna djupen på sjökorten. Passagen går bra och strax är vi på väg in i farleden till Vordingborg. När vi kommer fram finns det gott om ledig platser och vi förtöjer vid en plats långt in på tredje bryggan.

Här inne i hamnen är det varmt idag. Inte alls som vi haft det tidigare dagar då det varit en 15-17 grader och blåsigt med inslag av regnskurar.
Jag passar på att fixa lite saker som gått sönder eller som behövde bytas av någon annan anledning

Nu skall vi ta det lugnt resten av dagen.