27 juli, Stege.

Det har sannerligen varit väldigt oförutsägbart väder de 2,5 veckorna som vi varit iväg och det ser minst lika konstigt ut en vecka framöver. Har det inte blåst så har det åskat och regnat. Visst en båt tål vatten och så även besättningen men det blir ju inte någon vidare behaglig semester. Det som jag har tyckt varit värst är att man inte riktigt vågat segla så långt västerut som vi önskat då risken är rätt så uppenbar att man blir inblåst och plötsligt har få dagar att ta sig hem innan arbetet åter börjar. Därför har i år valt att bara hålla semester och inte riktigt bry sig hur långt vi kommer. Fyra dagar i Stege har verkligen gjort att man kommit ner i varv.

Efter att vi på morgonen fick kört två tvättmaskiner och även handlat lite mer proviant så begav vi oss iväg på en ny cykeltur. Panoramarutt 423 runt Stege nor. Det utlovades att det skulle vara en 20 km lång tur med möjligheter att fika mm på fler ställen. Marknadsföringen var verkligen en besvikelse. Turen i sig var helt okej om man sålt in den som en trevlig cykeltur runt Stege nor. Stege nor är en lagun eller sjö som bildats innanför Stege.

På vår tur så såg vi faktiskt en IF-båt som var uppställd mitt på Møn i en hästhage. Det såg ut som om det dröjer ett tag tills den åter får se vatten under kölen.

Turen fortsätter vidare runt Stege nor och till sist är vi åter vid båten. Vi belönar oss själva med ett uppfriskande bad från den fina badflotten. Sen ställer vi i ordning båten för avgång imorgon. Lite badhanddukar och badbyxor får hänga kvar tills solen går ner.

Det känns väldigt konstigt här i hamnen. I tisdags var hamnen full. Idag är det massor av lediga platser även sent på kvällen. Som jag har förstått det så är danskarna förhållandevis lediga vecka 29 och 30. I Danmark har man bara rätt till 3 veckors sammanhängande semester. Det känns nu som om danskarnas semester är slut. Vi får se när vi kommer till Vordingborg imorgon om det stämmer. Dock finns det fortfarande gott om tyskar och nederländare runt omkring i de danska farvattnen.

Vi tar oss till Vordingborg för att Axel skall ansluta och segla tillsammans med oss en veckas tid. Han kommer med tåg på måndag så vi tänkte att vi i avvaktan på hans ankomst skall kolla lite mer på Vordingborg och dess omgivningar. Givetvis så passar det ju även bra att betala för två nätter och stanna tre även gäller i Vordingborg.