26 juli, Stege.

Idag tog vi det lugnt i avvaktan på att goda vänner skulle möta upp strax efter lunch.

Efter sen lunch så begav vi oss alla ut på en byvandring i Stege enligt en föreslagen rutt kallad ”Silderuten” som vi plockat upp på den trevliga turistbyrån. Det var en trevlig tur som förklarade vad en del byggnader och gator hade haft för funktion förr i tiden.

Kvällen avslutades med att vi åt på Slakter Stig/Støberiet. Ett lite roligt upplägg där man gick in i slaktarbutiken och valde ut en köttbit som de sedan tillredde. Därefter tog man en tallrik och gick till den vegetariska buffén för att fylla på tallriken. Sen gick man in den angränsande restaurangdelen och satte sig. Drickan var också lite speciell. När man valde köttbit så fick man en ”tagg” med ditt bordsnummer på. Sen var det bara att gå bort till dryckespumparna, lägga på taggen, välja dryck och sedan fylla glaset. Det fanns allt från läsk till det lokala Mønölet till husets vin.

När det sedan var dags att betala så lämnade man in taggen och drycken avräknades. I stort var det trevliga lokaler men lite lätt förvirrad personal. Priserna var väl ok men den dåliga svenska kronan gjorde tyvärr sitt.

Framåt nio så är det dags för våra vänner att sätta sig i bilen och ta sig tillbaka till Malmö.