25 juli, Stege.

Idag var det dags att göra tisdagsmarknaden i Stege. Lite efter 10 strosade vi upp på huvudgatan och började att beta av alla stånd och butiker som hade gjort sitt bästa för att det skulle bli en bra marknad. Vi kom inte så långt förrän det första inköpet gjordes, en flaska med ”portvin” från en lokal vingård. Lite längre fram blev det en burk honung från en lokal odlare. Vi strosar vidare och Åse handlar lite kläder och sen har klockan nästan blivit 12. Då är det dags att styra mot Stege kyrka och lyssna på en orgelkonsert. Stege kyrka har lite lustiga takmålningar som också är intressanta att beskåda.

Efter konserten känner vi oss rätt så nöjda och vänder tillbaka till båten för att äta lunch.

När klockan närmar sig 14 går vi bort till museifärjan Møn för att låta den ta oss ut på en liten tur på vattnet utanför Stege. Givetvis har den lilla färjan ”rättigheter” och vi passar på att köpa lite vitt vin till den lilla ”kryssningen”.
Föreningen som håller färjan i skick skulle behöva fler skeppare då de idag har svårt att manna upp färjan till alla arrangemang som de önskat.

Överlag tycker jag att det känns som om tisdagsmarknaden har vuxit sedan vi var här sist. Förra gången fick vi en känsla av att intresset för marknaden var på väg att avta men nu verkar det som om marknaden blomstrar och växer.