29 juli, Vordingborg.

Återigen hade väderprognosen ändrat sig under natten och den fortsatte även att ändra sig under dagen. Det skulle ha varit en regnfri dag men den började ändå med regn.

Det fick med andra ord bli en lång frukost medan vi väntade på att regnet skulle dra förbi. Till sist kunde vi plocka upp våra cyklar och bege oss ut på en liten tur söderöver till Vordingborg sydhavn precis vid Madsensö.
Den var inte så imponerande och nog inte en hamn vi kommer att besöka. Vi föredrar definitivt Vordingborg nordhavn även om den är lite jobbigare att ta sig till.

Cykelturen fortsätter ut till Madsensö och broutställningen för den nya Storströmsbron. Det var väl inte en speciellt imponerande utställning. Både Stora Bæltsförbindelsen och Öresundsbron hade mycket bättre utställningar men nu har vi varit här och sett den i alla fall.

Åter tillbaka i båten tar vi det lugnt tills vi känner att vi måste göra något. Vi tar cyklarna och passar på att kolla resten av Vordingborg, dvs de kvarteren man normalt inte besöker. Villakvarteren och områdena bortom gågatan. Vi kom ända bort till kasernerna i utkanten av Vordingborg.

När vi kommit tillbaka till båten passar Åse på att bada från den fina nya bryggan som ro- och kajakklubben har anlagt. Den är i första hand till för klubbens medlemmar men det är ok att bada från den bara kajakerna kan komma i och upp.

Från badplatsen kan man se båda halvorna av Farøbron. Under kvällen fortsätter vädret att överraska. Regn och åska runtomkring oss. Det går inte att planera mer en en dag i taget och knappt det. Nu när Axel skall ansluta hade jag önskat att vi kanske kunde ha planerat vår segling tillbaka till Limhamn så att han får ut det mesta av veckan men vi får helt enkelt ta en dag i sänder.