19 maj, Kastrup Lystbådhavn.

Sovmorgon och lätt ledighetskänsla. Efter frukost kommer vi iväg till Hellers båthandel och Bottleshop för att komplettera med lite nytt till båten och lite flytande till besättningen.

Efter lunch tog vi cyklarna och begav oss iväg till Naturpark Amager på sydvästra Amager. Vi passande även på att titta på 8-talet, en byggnad som fick arkitekturpris 2011. Här finns också en rätt så bra restaurang men den testade vi inte idag. Hela området runt Örestad är intressant ur en malmöbos perspektiv. Ibland önskar man att stadsbyggnadsnämnden tog sig en titt på andra sidan Öresund istället för att spana på en massa andra ställen. Jag tycker danskarna är duktiga på trevliga nya exploateringsområden där man tänker både på husen och en levande och fungerade miljö mellan byggnaderna.

Tillbaka i båten så passar Åse på att bada inser friska havsvattnet.
Vi får se vart det bär iväg imorgon men vi är rätt så säkra på att vi kommer att gå till en ny hamn.