20 maj, Kastrup Lystbådhavn – Dockan.

Efter två övernattningar i Danmark styrde vi mot Dockan i Malmö. Det kändes lite konstigt att gå hit med tanke på att vår hemmahamn ligger knappt 5 distansminuter söder om dockan. Men vi tänkte att det kunde vara lite kul att vara turist i sin egen stad.

På väg in i Dockan så kommer givetvis Tysklandsfärjan samtidigt så vi får justera fart och kurs för att inte komma i vägen för färjan. När färjan väl hade gått in i hamnen så kunde vi ta oss in längs ena kanten av rännan bort till Dockan. Vi hittar en bra plats rätt så långt in i hamnen.

Senare på kvällen kommer barnen förbi för att äta middag i båten. I sommar så har båda barnen sommarjobb så det kommer inte att bli så mycket seglande för dem. För Åse och mig kommer det nu nu att bli lite annorlunda då vi plötsligt kommer att ha hela båten för oss själva och förmodligen inte behöver släppa med lika mycket mat.