5 augusti, Vordingborg.

Om torsdagen var odrägligt varm här i Vordingborg Nordhavn så var fredagen nästan lika jobbig på grund av regnet. Det regnade rejält på morgonen och vi blev lite bekymrade över hur vi skull få Ebbas kompis till tågstationen utan att bli helt dyngsura. Men som genom ett trollslag slutade det regna en stund strax innan lunch så att vi kunde komma fram och tillbaka till stationen i torrväder. Vi vinkade av resenären på perrongen och gick tillbaka till båten gen ett rätt så trevligt Vordingborg. Lite gott bröd inköptes hos bagaren för att komplettera lunchsoppan.

Tillbaka i båten så kom regnet igen och det varade ända fram till 18-tiden så eftermiddagen ägnades åt att städa båten och läsa böcker.

När det klarnade så cyklade Åse och jag iväg för att handla. På ett och samma ställe finns Netto, Fakta, Aldi, Kvickly och Rema 1000 så det var bara att välja butik efter tycke och smak. Vår kul var nästan helt tom och grönsakerna var också på upphällning. Det blev en hyfsad laddning med mat som vi cyklade tillbaka till båten med i våra cykelväska och ryggsäck.

Imorgon kommer Axel tillbaka efter att ha sommarjobbat en vecka. Sen beger vi oss iväg in i Öresund.